Úgy
tűnik, igencsak aktuálisak lesznek a nyári, hideg levesek. Az egyik
kedvencem ez a narancsos sült paprikakrémleves, amelyet Mallorcán főztem
a barátaimnak (ezt a fotót is ott lőttem a teraszon, az alátét egy
tálca volt:).
Jégbehűtve világbajnok, de nagyon! Hozom a többi kánikulalevest!
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves
Hozzávalók (4-6 adag)
2 nagy piros kaliforniaia paprika
1 hagyma, finomra aprítva
2 doboz hámozott konzerv paradicsom
1 narancs reszelt héja és leve
1 liter alaplé
1 csipet sáfrány
só, bors
Héjában megsütünk kettő piros kaliforniai
paprikát. Amikor szinte teljesen fekete, szenes a héja, kivesszük a sütőből, fóliával lefedjük tíz percre,
majd lehúzzuk a héját, a paprika húsát felszeleteljük. Üvegesre dinsztelünk egy
finomra aprított hagymát, hozzáadunk két doboz hámozott konzervparadicsomot,
egy narancs levét és reszelt héját, majd 1 liter alaplevet. Tíz percig főzzük,
majd beletesszük a sült paprikát is. (Még különlegesebb lesz, ha egy kis sáfrányt
is adunk hozzá). Pár perc után az egészet simára turmixoljuk. Jégbehűtve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Neked is van véleményed?
<< Főoldal